Studie naar effectiviteit combinatie chemotherapie met darolutamide bij CRPC

september 2020 Medisch onderzoek Willem van Altena
"Microscopic photo of a professionally prepared slide demonstrating the cellular structure of the object.NOTE: Shallow DOF, uneven focus and chromatic aberration are inherent in microscopy, and what appears as dust is actually in the sample.NON-EXPERT CAVEAT: The composition might be misdirected, showing only healthy tissue.See all my"

De CABADARO studie, die in september is geopend, onderzoekt de wisselwerking tussen cabazitaxel chemotherapie en darolutamide bij de behandeling van castratieresistente uitgezaaide prostaatkanker (CRPC). Darolutamide, in Europa op de markt gebracht door Bayer onder de merknaam Nubeqa®, is een nieuw medicijn met anti-androgene werking. Preklinische studies laten een hogere werkzaamheid zien van de combinatie van een anti-androgeen met chemotherapie, dan met een van de beide middelen afzonderlijk.

Het doel van de CABADARO studie is om de combinatiebehandeling  van darolutamide met cabazitaxel verder te onderzoeken. Er wordt met name onderzocht of de concentratie van cabazitaxel in het bloed wordt beïnvloed door gelijktijdig gebruik van darolutamide.

Rotterdam

De studie is open voor patiënten met uitgezaaide castratieresistente prostaatkanker, die behandeld worden met cabazitaxel. Deelnemers krijgen gedurende 12 weken darolutamide in tabletvorm toegediend, naast de behandeling met cabazitaxel. De studie vindt plaats in drie centra in Rotterdam: het Erasmus MC, het Maasstad ziekenhuis en het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Aanmelden

Wie meer wil weten of zich aan wil melden voor deze studie kan contact opnemen met zijn behandelaar of mailen naar communicatie@stichtingduos.nl.

Het middel darolutamide is in Europa al toegelaten als behandeling voor niet-uitgezaaide CRPC.

Meer informatie
Meer informatie is ook te vinden op de website van het Nederlands Trialregister.