Medische congressen gaan steeds vaker virtueel vanwege corona

maart 2020 CongresUpdate Willem van Altena

De coronacrisis zorgt er over de hele wereld voor dat allerlei evenementen niet doorgaan of uitgesteld worden. Zoals bijvoorbeeld de Olympische Spelen van Tokyo. En ook in de medische wereld zijn grote bijeenkomsten voorlopig taboe. Deze week werd bekend dat het ASCO-congres, een van de grootste congressen ter wereld op het gebied van oncologie uitsluitend in virtuele vorm zal plaatsvinden.

Livestream

Het jaarlijkse congres van de American Society of Clinical Oncology (ASCO) had eigenlijk tussen 29 mei en 2 juni in Chicago plaats moeten vinden, maar vanwege de COVID-19 pandemie kan dat niet doorgaan in fysieke vorm. De presentaties zullen nu via en de abstracts worden online gepubliceerd en in het Journal of Clinical Oncology.

De lijst van afgelaste, uitgestelde of virtuele congressen groeit haast met de dag. Dit is de stand van zaken op dit moment (25 maart 2020). Bij sommige fysiek afgelaste congressen wordt nog wel naar een virtuele oplossing gezocht. Klik op de links van de congressen voor de laatste informatie.

Afgelast

Gaan door in virtuele vorm

Uitgesteld tot nader order