Wereldkankerdag 4 februari zet letterlijk alles ondersteboven

december 2019 Agenda Willem van Altena
Wereldkankerdag

Kanker zet je wereld op z’n kop. Dat is het thema van Wereldkankerdag, 4 februari. Ieder jaar wordt op die dag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Wereldkankerdag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

De confrontatie met kanker heeft niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar is voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Elk jaar rond Wereldkankerdag brengen zij hun gezamenlijke aanbod aan zorg en ondersteuning onder de aandacht.

Om extra aandacht voor Wereldkankerdag te vragen wordt de suggestie gedaan dat mensen hun profielfoto op Facebook of Twitter ondersteboven zetten.

Klik HIER voor meer informatie. Er vinden op en rond 4 februari talloze grote en kleine activiteiten plaats in het hele land. Op de interactieve kaart is te zien wat er bij u in de buurt te doen is.