Therapie op maat

januari 2022 SONCOS Van de redactie
Young attractive female scientist holding a red transparent pill with futuristic scientific air interface with chemical formulas and research data in the foreground

Begin februari, op Wereldkankerdag, vond de 9de editie van het tweejaarlijkse congres Therapie op Maat plaats, een multidisciplinair oncologiecongres georganiseerd door SONCOS. Meer dan 300 deelnemers, waaronder internist-oncologen, longartsen, radiotherapeuten en verpleegkundig specialisten, woonden deze eerste digitale editie bij.

Het programma was samengesteld onder leiding van oncologisch chirurg prof. dr. Jean Klinkenbijl. Tijdens de vele parallelle en plenaire sessies was er uiteraard aandacht voor de impact van COVID-19 op de oncologische zorg, maar werden onder andere ook de geriatrische oncologie, colorectaal carcinoom, oesofagus- en maagcarcinoom, pancreascarcinoom en longcarcinoom besproken. Verder werd door SONCOS en NFK teruggekeken op wat de oncologische zorg de afgelopen 10 jaar heeft gebracht. Daarnaast waren er presentaties over de ‘state of the art’ behandelingsmogelijkheden in de verschillende disciplines van de oncologie. In dit overzicht is een selectie van lezingen gehouden tijdens dit congres samengevat.

BEKIJK HIER DE PDF