Zorgprofessionals kunnen laatste richtlijnen nu overal via nieuwe app raadplegen

november 2021 Kliniek in Praktijk Willem van Altena
Doctor online and virtual hospital concept, Diagnostics and online medical consultation on smartphone, Communication with patient on network, Healthcare, Innovation and medical technology.

De Richtlijnendatabase van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) wordt sinds kort ook als app aangeboden voor smartphone en tablet. Op die manier kunnen medische professionals snel en laagdrempelig de laatste richtlijnen opzoeken en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. De app is te downloaden voor iOS en Android.

Aan de ontwikkeling van de app is meegewerkt door vertegenwoordigers van alle wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten. Dankzij de app kunnen artsen nu snel de actuele richtlijnen raadplegen, ook als ze niet achter de computer zitten.

Kennisinstituut

De app is ontwikkeld door het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten en biedt gepersonaliseerde informatie. Gebruikers die zich registreren en een persoonlijke account aanmaken ontvangen een notificatie als er iets verandert in richtlijnen in hun vak- of interessegebied.

Login

Alle medisch specialisten in Nederland die aangesloten zijn bij een wetenschappelijke vereniging, hebben een login ontvangen waarmee zij hun persoonlijke gebruikersaccount kunnen activeren. Wie geen lid is van een wetenschappelijke vereniging, kan zelf een account aanmaken op www.richtlijnendatabase.nl bij ‘Login’.

Meer informatie

Lees meer over de Richtlijnenapp op de website van de Federatie Medisch Specialisten.

Bekijk ook deze informatieve video op YouTube.