Wie zijn wij

Welkom op onze website! Deze website wordt gepubliceerd door Ariez: een onafhankelijke medische uitgeverij met als grote missie: Nederland gezonder maken. Dit doen wij door medische nascholingstijdschriften en vakinhoudelijke informatie – gedrukt en digitaal – voor artsen en verpleegkundigen te ontwikkelen en te publiceren. Eén van onze medische tijdschriften is het NEDERLANDS TIJDSCHRIFT VOOR ONCOLOGIE (NTVO). Hierin staan de laatste actuele ontwikkelingen in de oncologie waardoor medische professionals de beste begeleiding aan patiënten en hun omgeving kunnen geven. Wij voeden medische professionals voor de zorg van morgen en volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet, ook internationaal.

Deze website is de officiële website van het NTVO en bevat alle artikelen van vele jaargangen van dit tijdschrift voor medisch specialisten. Wat ook goed is te weten dat het NTVO ook het lijfblad is van leden van de SONCOS en de NVRO. De SONCOS is het platform voor interdisciplinair overleg en professionele samenwerking in de oncologische zorg tussen beroepsverenigingen (zie ook: www.soncos.org). Hier zijn de meeste specialisten-verenigingen van medisch specialisten werkzaam in de Oncologie, bij aangesloten. De NVRO is de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (www.nvro.nl).

Weet wat artsen weten…in het belang van zelfregie over uw gezondheid

Daarnaast beseffen we dat het ook net zo belangrijk is patiënten, hun familieleden, mantelzorgers en geïnteresseerden te informeren over de laatste ontwikkelingen in de Oncologie. Op dit platform vindt u daarom betrouwbare (en in de tijd groeiende) informatie over veel zaken die gaan over kanker, wetenschap, actualiteiten of omgaan met kanker in uw dagelijks leven. Onze artikelen zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs uit medische studies, die onder de artikelen vermeld worden zodat u weet dat het relevante, betrouwbare informatie is (‘evidence based’ informatie).

Het deel van deze site dat voor patiënten en geïnteresseerden is bestemd, heet: ‘THUIS IN ONCOLOGIE’. Daarnaast is er ook een afgeschermd gedeelte in deze site (NTVO clinic) dat bestemd is voor medische professionals (onder meer: oncologen). U kunt op deze website zowel artikelen lezen uit het NTVO, als andere door ons uitgeefteam van medisch geschoolde academici geschreven artikelen. Wij hopen dat wij zo bijdragen aan meer kennis over kanker, het beter omgaan met kanker en daardoor aan een nog betere gezondheidszorg en gezondheid van Nederlanders!

Mocht u suggesties of opmerkingen hebben over deze website, neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier of per telefoon of mail.

Door samenwerking staan we immers sterker tegen kanker.

Het medisch team van Ariez Uitgeverij