‘Ren Tegen Kanker’ haalt tijdens Amsterdam Marathon bijna 7 ton op voor kankeronderzoek

oktober 2022 In Actie Willem van Altena

Tijdens de marathon van Amsterdam, die op 17 oktober plaats vond, werd ook geld ingezameld ten bate van kankerfonds KWF. Dit jaar is een recordbedrag van 689.750 euro opgehaald. Met dat geld zal kankeronderzoek worden gefinancierd bij Cancer Center Amsterdam.

Deelnemers aan de marathon van Amsterdam konden bij hun registratie een vrijwillige bijdrage doen aan KWF, of een eigen fundraising-pagina opzetten op het Ren Tegen Kanker-platform van KWF. Uiteindelijk deden bijna 1200 deelnemers aan de marathon daaraan mee.

KWF-directeur Carla van Gils is blij met de cheque van bijna 7 ton. “We hebben geweldige prestaties van alle Ren Tegen Kanker-deelnemers gezien. Iedereen liep met een persoonlijk verhaal, en bracht sponsorgeld binnen dat bij Cancer Center Amsterdam gebruikt zal worden om een regionaal onderzoeksnetwerk op te zetten. Ik wil alle deelnemers, sponsors en de organisatie van de marathon hartelijk danken.”

En ook prof. Jan Paul Medema van Cancer Center Amsterdam is blij. “Heel veel dank aan alle hardlopers en sponsors van de Amsterdam Marathon! Dit zal ons programma, ‘Ren voor de Regio’, waarin we gaan samenwerken met ziekenhuizen in de regio rond Amsterdam, echt vooruit helpen.”