Ponyrit voor Pink Ribbon

september 2019 In Actie Van de redactie
Pony's en ruiters in actie voor Pink Ribbon.

Oktober is Pink Ribbon-maand, en in heel Nederland vinden er die maand activiteiten plaats om aandacht te vragen voor borstkanker, of om geld in te zamelen. Een van die acties is de SMR Pink Ribbon Pony Run, die op 20 oktober plaatsvindt in Renkum, nabij Arnhem.

Tijdens de Pony Run kunnen teams van twee personen inschrijven om een route van 5, 10 of 15 kilometer te rijden. Een team bestaat uit een aangespannen pony samen met een hardloper of een fietser. Samen leggen ruiter en loper/fietser een route af die met pijltjes is aangegeven door het bos, waarbij zoveel mogelijk routes langs onverharde bospaden met fietspaden ernaast gekozen zijn.

De teams starten volgens een startlijst en er zijn prijzen voor de snelste combinatie per afstand en per categorie, voor de beste team outfit van de dag en voor het grootste gesponsorde teambedrag. Het is de bedoeling dat je deelnemers zich laten sponsoren door vrienden en familie. Al het ingebrachte geld gaat naar Pink Ribbon. De minimale inleg per deelnemer is 20 euro.

Er is ook een vrije categorie voor pony’s die hoger zijn dan 1 meter 10, of voor combinaties van twee pony’s of juist soloruiters. Er geldt wel een maximumsnelheid om racen te voorkomen, en er mag niet worden meegedaan met motorfietsen en dergelijke.

Klik hier om je in te schrijven!