Paarse lintjes en paars licht markeren Wereld Kanker Dag op 4 februari

januari 2022 In Actie Willem van Altena
Orchid purple (lavender) ribbon awareness in doctor’s hand for (all kinds cancers), Testicular Cancer awareness, Craniosynostosis, Epilepsy, Hodgkin's lymphoma, National Cancer Prevention Month

Op 4 februari is het Wereld Kanker Dag, en ter gelegenheid van die dag vinden er allerlei acties plaats. Op de dag zelf worden beroemde gebouwen en straten wereldwijd paars verlicht, zoals de Grote Marktstraat in Den Haag en de Sint-Bavokerk in Haarlem. Daarnaast zullen dit jaar voor de vijfde keer op rij een paars lintje van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) dragen. Op deze manier vragen zij aandacht voor de impact van kanker.

Impact

Sinds 2017 is dit lintje met de boodschap ‘Kanker draag je niet alleen’ uitgegroeid tot een symbool dat duizenden mensen in beweging brengt om een gezicht te geven aan de impact van kanker. Mensen uit heel Nederland delen in aanloop naar Wereld Kanker Dag hun ervaring met kanker als patiënt, voormalig patiënt of naaste. Deze verhalen laten zien dat de aandacht voor kanker nooit mag verminderen, ook niet in tijden van corona.

Meer informatie

Alle verhalen zijn te lezen op wkof.nl/lintje; daar kan ook het lintje aangevraagd worden.