KWF gaat dit jaar corona-proof inzamelen met contactloze collectebus

juni 2020 In Actie Willem van Altena

De jaarlijkse collecteweek van KWF Kankerbestrijding, die begint op 30 augustus, zal dit jaar ondanks de coronacrisis doorgang vinden. Er zijn verschillende manieren bedacht om op een veilige manier, voor donateur en collectant, geld op te halen voor kankerbestrijding. Zo wordt er dit jaar niet alleen fysiek gecollecteerd, maar ook online.

Directeur van KWF Johan van de Gronden vertelt dat de coronacrisis ook gevoeld wordt door KWF. Veel evenementen waarmee geld wordt opgehaald zijn afgeblazen, zoals Alpe d’HuZes en de Elfsteden zwemtocht van de Maarten van der Weijden foundation. “KWF is hard geraakt door de coronacrisis. Er zijn dit jaar tientallen acties en evenementen gecanceld. En met de collecteweek kunnen we eindelijk weer persoonlijk in contact komen met iedereen die de patiënt wil steunen. De collecteweek is van groot belang voor patiënten van nu en in de toekomst en daarom kiezen we ervoor om de collecteweek in aangepaste vorm door te laten gaan.”

Veilig collecteren

Goede doelen hebben er de afgelopen maanden voor gekozen om tijdelijk niet meer langs de deuren te gaan met een collectebus, in afwachting van de ontwikkelingen van het coronavirus en voorschriften van het RIVM. In deze periode is onderzocht hoe de collecte op een veilige manier doorgang kan vinden, met inachtneming van de anderhalvemeterregel. Uit onderzoek is gebleken dat de collecte aan de voordeur nog steeds de meest populaire manier van doneren aan een goed doel is. Het is eenmalig, anoniem, en er is persoonlijk contact. Mensen kunnen dan ook nog steeds gewoon geld in de KWF-collectebus doen, maar kunnen ook via een QR-code doneren.

Corona en KWF

De coronacrisis heeft kankerpatiënten hard geraakt. Mensen met een zwakke gezondheid behoren tot de risicogroep, behandelingen en diagnoses zijn uitgesteld en kankeronderzoek heeft vertraging opgelopen. Ook hebben patiënten grote zorgen over hun gezondheid.

Nieuwe collectanten kunnen zich aanmelden via www.kwf.nl/collecte