Kandidaten gezocht voor Prix Galien Nederland

januari 2020 Medisch onderzoek Willem van Altena
Prix Galien zoekt nieuwe kandidaten.

Er worden nieuwe kandidaten gezocht voor de belangrijkste farmaceutische prijzen (afgezien van de Nobelprijs): de Prix Galien. In Nederland worden die prijzen al sinds 1992 uitgereikt onder de naam Galenus Prijzen, maar sinds 2018 wordt ook hier de internationale naam gehanteerd.

Het gaat om twee prijzen: de Geneesmiddelenprijs (Pharmaceutical award) en de Researchprijs. De eerste onderscheiding wordt toegekend aan de belangrijkste farmaceutische innovatie van het afgelopen jaar. De Research Award gaat naar een jonge wetenschapper (of een team van wetenschappers) die baanbrekend werk heeft verricht. Bij de prijs hoort een gouden medaille; de winnaar van de Researchprijs krijgt bovendien een donatie van 5.000 euro.

Een onafhankelijke vakjury bepaalt wie de winnaars van de Prix Galien worden. In de jury zitten naast wetenschappers uit diverse farmaceutische en medische disciplines ook vertegenwoordigers van overheden en instellingen.

Kandidaten voor de Prix Galien Pharmaceutical en voor de Prix Galien Research Award kunnen zich online aanmelden via deze LINK. De deadline voor aanmeldingen is 13 maart 2020. De uiterste inzenddatum voor het dossier is 17 mei 2020.