Home » Tijdschriftartikelen » proefschriftbespreking » Het ‘Dutch Pancreatic Cancer Project’: naar landelijke verbetering van uitkomsten

Het ‘Dutch Pancreatic Cancer Project’: naar landelijke verbetering van uitkomsten

Door:
dr. T.M. Mackay
dr. T.M. Mackay

anios chirurgie, afdeling Chirurgie, Flevoziekenhuis, Almere

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

Op 11 september 2020 promoveerde T.M. Mackay aan de Universiteit van Amsterdam op haar proefschrift getiteld ‘The Dutch Pancreatic Cancer Project: towards nationwide improvement of outcomes’. Het proefschrift is gebaseerd op data uit het landelijke ‘Dutch Pancreatic Cancer Project’ (PACAP; www.pacap.nl) en was het resultaat van de samenwerking van de landelijke werkgroep de ‘Dutch Pancreatic Cancer Group’ (DPCG; www.dpcg.nl). T.M. Mackay werd begeleid door promotoren prof. dr. M.G.H. Besselink (Amsterdam UMC) en prof. dr. C.H.J. van Eijck (Erasmus MC), en door copromotoren prof. dr. O.R.C. Busch (Amsterdam UMC) en prof. dr. H.W.M. van Laarhoven (Amsterdam UMC). De belangrijkste bevindingen uit het proefschrift worden hieronder beschreven.

(NED TIJDSCHR ONCOL 2020;17:328-31)

The Dutch Pancreatic Cancer Project
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de oncologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvO uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.