Harbour Tour: fietsen door Europoort om geld in te zamelen voor strijd tegen kanker

juli 2021 In Actie Willem van Altena
Plant, Freight Transportation, Sea Transportation, Wind Turbine, Rotterdam

Fietsen langs containerterminals en haventerreinen, en tegelijk ook nog eens iets doen tegen kanker. Dat is in een notendop waar het om draait tijdens de Harbour Tour, die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt. Op 19 september rijden honderden sportievelingen een toertocht langs de Rotterdamse havens, zolang corona geen roet in het eten gooit.

In de Harbour Tour kunnen fietsers zich laten sponsoren om een van drie uitgepijlde routes af te leggen. Die zijn 80, 100 en 135 kilometer lang en voeren langs de havens van Europoort en Botlek tot aan de Tweede Maasvlakte. Bijzonder is dat de routes ook over terreinen voeren waar je normaal gesproken niet mag komen. Daarnaast komen de fietsers ook langs groene natuurgebieden, en de langste route doet ook het eiland Voorne Putten aan.

Verzorgingsposten

Deelnemers aan de Harbour Tour komen onderweg diverse verzorgingsposten tegen waar voor de inwendige mens gezorgd wordt met sportdrankjes en fruit.

Wie meedoet aan de Harbour Tour kan een speciale actiepagina aanmaken om sponsors te werven. Ook is er allerlei promotiemateriaal beschikbaar, onder meer voor social media.

Aanmelden en informatie

Fiets mee met de Harbour Tour en meld je aan via de website van KWF.