Geen Alpe d’HuZes, maar toch geld inzamelen voor KWF met de Thuismarathon

mei 2020 In Actie Willem van Altena

De coronacrisis en de daarmee samenhangende afgelastingen hebben ook hun weerslag op allerlei sponsoracties die gepland waren. Veel goede doelen dreigen daardoor fondsen mis te lopen. KWF Kankerbestrijding heeft daar iets op gevonden: de KWF Thuismarathon.

Allerlei evenementen die deze zomer zouden plaatsvinden om geld op te halen voor kankerbestrijding, zijn vanwege het coronavirus uitgesteld of afgelast. Dat betekent: geen elfsteden zwemtocht met Maarten van der Weijden en geen Alpe d’HuZes. En ook individuele sponsoracties van mensen die een marathon of de Vierdaagse zouden lopen kunnen niet doorgaan. Zelfs kleinschalige sponsorlopen van scholen zijn even niet meer mogelijk.

Inschrijving

Maar dankzij de KWF Thuismarathon kunnen mensen nu toch een steentje bijdragen aan kankeronderzoek. Bijvoorbeeld door in of rond het huis te wandelen of te hardlopen. Wanneer, hoe ver en voor hoe veel geld dat gebeurt mogen de ‘thuismarathonners’ zelf bepalen. Vanaf zaterdag 2 mei is de inschrijving geopend.

De KWF Thuismarathon zal zwaar inzetten op het gebruik van social media, is de bedoeling. Deelnemers worden opgeroepen om hun actie via Facebook, Instagram en Twitter aan te kondigen en te delen met zo veel mogelijk mensen door middel van hashtag #kwfthuismarathon.

De coronacrisis geeft extra urgentie aan de Thuismarathon. Kankerpatiënten behoren tot de risicogroep als het gaat om het krijgen van complicaties van het coronavirus. Daarnaast voelen veel patiënten zich geïsoleerd en maken ze zich zorgen over hun behandelingen. Daarom hebben kankerpatiënten juist nu een hart onder de riem extra nodig.

Behandelrichtlijn

Het geld dat wordt opgehaald met de KWF Thuismarathon komt ten goede aan onderzoek waarbij wordt gekeken wat het effect van corona is op kankerpatiënten. Zo wordt gekeken wat de beste behandelrichtlijn is om deze groep patiënten te behandelen. Dit is een groot onderzoek dat in het Erasmus MC in Rotterdam wordt uitgevoerd, waarbij tientallen specialisten zijn betrokken.

Meer informatie

Informatie over inschrijving, hoe deelname precies werkt, het verkrijgen van een startbewijs en over het onderzoek is te vinden op www.kwfthuismarathon.nl