prof. dr. G.L. Beets

Artikelen:

Orgaansparende behandeling van het rectumcarcinoom: (on)mogelijkheden

1 november 2018

INLEIDING

Het rectumcarcinoom is een veelvoorkomende maligniteit met een incidentie van meer dan 4.000 patiënten per jaar in Nederland. Na de invoering van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker eind 2014 is er een snelle stijging geweest van het aantal nieuwe diagnoses tot bijna 5.000 in 2015, met vooral een toename van de vroege sta… Lees verder »

Prospectief Landelijk CRC-cohort: een infrastructuur voor klinische studies naar darmkanker

1 maart 2018

INLEIDING

Darmkanker heeft een wereldwijde mortaliteit van ongeveer 700.000 mensen per jaar.1 In Nederland is het de tweede meest voorkomende kankersoort met een incidentie van 15.400 patiënten in 2016 en een jaarlijkse sterfte van ongeveer 5.000 mensen.2 Deze cijfers geven aan dat darmkanker een aanzienlijk gezon… Lees verder »

NICHE-studie: preoperatief nivolumab, ipilimumab en COX2-remming bij vroegstadium-coloncarcinoom

1 februari 2018

INLEIDING

COLONCARCINOOM

Tachtig procent van de colorectaal carcinomen zijn bij presentatie beperkt tot de darm en/of regionale lymfeklieren. De verwachting is dat de incidentie van vergevorderde coloncarcinomen de komende jaren verder zal afnemen door het bevolkingsonderzoek. De prognose van de ziekte bij presentatie is echter… Lees verder »

Aanbevolen

De TIL-studie loopt in Nederland in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam en staat mome …

Lees verder »

Mededelingen

No items found
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.