dr. P.J. Tanis

Artikelen:

Modulaire revisie richtlijn colorectaal carcinoom

1 mei 2020

INLEIDING

De laatste revisie van de richtlijn colorectaal carcinoom dateert uit 2014. Ontwikkelingen op het gebied van colorectaal carcinoom gaan snel, en in de afgelopen vijf jaar is veel veranderd in de diagnostiek en behandeling van het colorectaal carcinoom. De geleidelijke introductie van de darmkankerscreening is inmiddels afgeron… Lees verder »

Risico op peritoneale metastasen bij T4-coloncarcinoom

1 februari 2019

INLEIDING

De exacte incidentie van peritoneale metastasen na een in opzet curatieve resectie van het coloncarcinoom is onbekend. Peritoneale metastasen zijn moeilijk te detecteren en slechts een kwart van de patiënten komt op het moment van diagnose in aanmerking voor een in opzet curatieve behandeling bestaande uit cytoreductieve chir… Lees verder »

Perioperatieve systemische therapie voor resectabele colorectale peritoneale metastasen: een kritische systematische review

1 september 2017

INLEIDING

De algehele overleving van patiënten met colorectale peritoneale metastasen is in de afgelopen twee decennia aanzienlijk verbeterd.1 Dit lijkt ten minste gedeeltelijk toe te schrijven aan het toenemende gebruik van moderne systemische therapie en cytoreductieve chirurgie met intraperitoneale chemotherapie (CR+IPC).… Lees verder »

Adjuvante hypertherme intraperitoneale chemotherapie (HIPEC) bij patiënten met coloncarcinoom met een hoog risico op peritonitis carcinomatosa: de gerandomiseerde multicentrum COLOPEC-studie

1 november 2015

Inleiding

Colorectaal carcinoom (CRC) is de derde meest voorkomende vorm van kanker wereldwijd. Wanneer colorectaal carcinoom recidiveert, gaat het bij 25–35% van de patiënten om een recidief in de buikholte.1,2 Omdat deze peritoneale metastasen moeilijk te detecteren zijn in vergelijking met long- of levermetastasen, is d… Lees verder »

Aanbevolen

De TIL-studie loopt in Nederland in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam en staat mome …

Lees verder »

Mededelingen

No items found
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.