dr. M.R. Meijerink

Artikelen:

PANFIRE-III-studie: veiligheid en effectiviteit van irreversibele elektroporatie (IRE) in combinatie met lokale en systemische immuuntherapie bij oligo-gemetastaseerd pancreascarcinoom

1 februari 2021

INLEIDING

Ductaal adenocarcinoom van het pancreas is een van de meest dodelijke vormen van kanker. In Nederland krijgen meer dan 2.000 patiënten jaarlijks de diagnose alvleesklierkanker. 1 De 5-jaarsoverleving voor deze ziekte staat op een marginale 9% en is de afgelopen 40 jaar nauwelijks verbeterd. 2 Dit komt do… Lees verder »

Ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van perihilair cholangiocarcinoom

1 juni 2020

INCIDENTIE EN RISICOFACTOREN

Perihilair cholangiocarcinoom (PHC) behoort tot een heterogene groep van galwegtumoren die van oudsher worden onderverdeeld naar anatomische locatie: intrahepatisch, perihilair en distaal cholangiocarcinoom. PHC komt hiervan het meest voor; 50–60% van alle cholangiocarcinomen bevindt zich perihilair, dat w… Lees verder »

Irreversibele elektroporatie: een veelbelovende beeldgestuurde tumorablatietechniek

1 november 2015

Inleiding

De laatste twee decennia heeft beeldgestuurde tumorablatie veel aandacht gekregen als behandelmogelijkheid voor tumoren die niet of moeilijk resectabel zijn. De explosieve ontwikkeling van verschillende ablatietechnieken heeft geleid tot een voortdurende groei van behandelmogelijkheden. Tegenwoordig is lokale tumorablatie aanv… Lees verder »

Aanbevolen

In deze speciale uitgave, samengesteld door de uitgever van het Nederlands Tijdschrift voor Oncologi …

Lees verder »

Mededelingen

No items found
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.