dr. I.R.H.M. Konings

i.konings@vumc.nl

Artikelen:

Ribociclib in combinatie met endocriene therapie voor de behandeling van gevorderde borstkanker bij premenopauzale patiënten: ‘overall survival’-resultaten

28 oktober 2019

INLEIDING

Eén op de drie vrouwen die in Nederland wordt gediagnosticeerd met borstkanker met metastasen op afstand is pre-menopauzaal.2 Het hormoonreceptorpositieve (HR+), humane epidermale groeifactorreceptor 2 (HER2)-negatieve subtype is ook in deze jonge populatie de meest voorkomende borstkankersoort.3 Lees verder »

CDK4/6-remmers bij borstkanker

1 juli 2019

INLEIDING

Borstkanker kent de hoogste incidentie van alle kankersoorten bij Nederlandse vrouwen en jaarlijks overlijden ruim 3.000 patiënten aan de ziekte.1 De meest voorkomende vorm van borstkanker betreft het hormoongevoelige (HR+), humane epidermale groeifactorreceptor 2 (HER2)-negatieve subtype.2,3 Lees verder »

Het bepalen van de optimale positie van CDK4/6-remmers in hormoonreceptor-positief gevorderd mammacarcinoom: de SONIA-studie (BOOG 2017-03)

1 juli 2019

INLEIDING

De standaardbehandeling van hormoonreceptor-positieve (HR+), humane epidermale groeifactorreceptor 2 (HER2)-negatieve gevorderde borstkanker bestaat uit sequentiële endocriene therapie gericht op de oestrogeenreceptor-signaaltransductieroute.1 In toenemende mate wordt de standaardbehandeling met endocrie… Lees verder »

SUBITO-studie: leidt geïntensiveerde alkylerende chemotherapie met autologe stamceltransplantatie tot een substantiële verbetering van de genezingskans bij stadium III-mammacarcinoom met een verondersteld BRCA-functieverlies?

1 december 2018

INLEIDING

Tripel-negatief (TN) mammacarcinoom betreft ongeveer 10–20% van alle nieuw gediagnosticeerde borstkankers en wordt onder andere gekenmerkt door hooggradige differentiatie en relatief goede sensitiviteit voor (neo)adjuvante chemotherapie. Parodoxaal genoeg is de prognose ten opzichte van andere tumortypen slecht als de ziekte… Lees verder »

Optimalisatie van oncologische zorg bij de oudere patiënt

1 februari 2016

De laatste jaren heeft de zorg voor de oudere patiënt met kanker steeds meer aandacht gekregen. Het besef dat deze specifieke patiëntengroep nauwelijks heeft geparticipeerd in de grote gerandomiseerde studies (RCT’s) waar (inter)nationale richtlijnen op zijn gebaseerd, maakt dat artsen zijn gaan zoeken naar handvatten om op voorhand een insc… Lees verder »

Nieuwe ASCO-richtlijn voor het signaleren en behandelen van angst- en depressieve klachten bij volwassenen met kanker

1 november 2014

Inleiding

Symptomen van angst en depressie komen in verhoogde mate voor bij oncologische patiënten. Onderzoek wijst uit dat het merendeel van de patiënten over voldoende veerkracht beschikt om met de psychologische last die de ziekte, de diagnose of de behandeling van kanker met zich meebrengt om te gaan. Desondanks blijkt een aanzien… Lees verder »

Aanbevolen

De TIL-studie loopt in Nederland in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam en staat mome …

Lees verder »

Mededelingen

No items found
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.