dr. M.P.J.K. Lolkema

Artikelen:

Larotrectinib bij patiënten met een NTRK-genfusie-positieve tumor: tumor-agnostische therapie?

1 augustus 2020

ACHTERGROND

Het arsenaal van doelgerichte anti-kankertherapieën breidt zich steeds verder uit. Klassiek werden doelgerichte therapieën eerst in één tumortype getest, om eventueel daarna uit te breiden naar andere tumortypen. Een uitzondering hierop is larotrectinib: een tropomyosinereceptorkinase (TRK)-remmer, werkzaam bij patiënte… Lees verder »

Het toevoegen van docetaxel bij primair gemetastaseerd hormoongevoelig prostaatcarcinoom

1 november 2017

INLEIDING

Prostaatcarcinoom heeft het imago een veelvoorkomende, maar relatief milde vorm van kanker te zijn. Toch is het de derde meest frequente oorzaak van sterfte aan kanker in ontwikkelde landen. Bij presentatie is meestal sprake van gelokaliseerde ziekte en wordt, indien er een behandelindicatie is, gestart met lokale behandeling … Lees verder »

Immuuntherapie voor blaaskanker: hoop doet leven…

1 november 2016

Immuuntherapie is hip en wordt overal gepresenteerd als ‘the next big thing’. In deze uitgave van het Nederlands Tijdschrift voor Oncologie schrijven collega’s Van der Heijden, Kerst en Van Rhijn een betoog over immuuntherapie voor gemetastaseerde blaaskanker: daarmee komt er binnenkort een indicatie voor immuuntherapie die echt een rol in… Lees verder »

Innovatieve combinatie van doelgerichte middelen voor de behandeling van gemetastaseerd BRAF-gemuteerd colorectaal carcinoom

1 maart 2014

Inleiding

De ‘mitogen-activated protein kinase’ (MAPK) signaaltransductieroute speelt een belangrijke rol bij het aansturen van celgroei, celproliferatie en celoverleving (zie Figuur 1A).

Lees verder »

Aanbevolen

De TIL-studie loopt in Nederland in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam en staat mome …

Lees verder »

Mededelingen

No items found
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.