Drs. D.W. Dumoulin

Artikelen:

Observationeel onderzoek naar COVID-19 bij patiënten met een maligniteit in Nederland

1 september 2020

INLEIDING

De Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) -pandemie heeft een majeure impact op alle aspecten van de samenleving en de gezondheidszorg, en zeker ook op de zorg voor patiënten met een (hemato-)oncologische maligniteit. De aanname bij begin van de uitbraak was dat deze groep patiënten om diverse redenen extra kwetsbaar zou zijn v… Lees verder »

Hemofagocytaire lymfohistiocytose bij pembrolizumab: een zeldzame complicatie van een veelgebruikt medicijn

1 juni 2020

INLEIDING

Monoklonale antilichamen gericht tegen remmende immuun-‘checkpoints’, zoals PD-(L)1 en CTLA-4, hebben geleid tot een verbetering van de overleving van patiënten met nietkleincellig longkanker.1 Door het blokkeren van de werking van deze immuun-‘checkpoints’, die onder fysiologische omstandigheden de taak he… Lees verder »

Osimertinib als eerstelijnsbehandeling bij gevorderd niet-kleincellig longcarcinoom met EGFR-mutatie

1 maart 2018

ACHTERGROND

De standaardbehandeling voor patiënten met een gemetastaseerd niet-kleincellig longcarcinoom (NSCLC) met een behandelbare ‘epidermal growth factor receptor’ (EGFR)-mutatie, is een eerste of tweede generatie EGFR-tyrosinekinaseremmer (TKI) zoals gefitinib, erlotinib of afatinib. Deze behandeling geeft een mediane … Lees verder »

Wat is de meerwaarde van pembrolizumab boven chemotherapie in de eerste lijn bij stadium IV NSCLC?

1 augustus 2017

ACHTERGROND

In Nederland wordt jaarlijks bij ruim 9.000 patiënten de diagnose niet-kleincellig longkanker gesteld. Bij meer dan de helft van deze patiënten is de ziekte bij presentatie gemetastaseerd. Een klein deel hiervan heeft een behandelbare ‘driver’)-mutatie en komt in aanmerking voor behandeling met een tyrosinekinaseremmer… Lees verder »

Aanbevolen

In deze speciale uitgave, samengesteld door de uitgever van het Nederlands Tijdschrift voor Oncologi …

Lees verder »

Mededelingen

No items found
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.