Aanbevolen

Een nieuwe bloedtest maakt het mogelijk om de behandelingsvoortgang te monitoren bij melanoompatiënten. De test meet DNA-fragmenten die in het… Lees verder »

Meer dan 70% van de borstkankerpatiënten heeft een hormoonreceptorpositieve ziekte; estrogeenreceptorpositief (ER+), progesteronreceptorpositief (PgR+) of beide. ER-positiviteit is een belangrijke… Lees verder »

Actueel

Op dit moment zijn er beperkte mogelijkheden om het risico op chemotherapietoxiciteit bij oudere patiënten met borstkanker in een vroeg… Lees verder »

Veel geneesmiddelen die in klinische trials worden opgenomen slagen niet. De reden hiervan is dat er vaak onvoldoende bekend is… Lees verder »

Congresdossier

Na decennia van controverse rond de rol van postoperatieve radiotherapie (PORT) bij compleet gereseceerd niet-kleincellig longcarcinoom (‘non-small cell lung cancer’,… Lees verder »

Ipilimumab is goedgekeurd voor hoogrisico gereseceerd stadium IIIA-C melanoom, gebaseerd op de significante betere recidiefvrije overleving (‘recurrence-free survival’, RFS) en… Lees verder »

Farma Nieuws

Verdubbelde ziektevrije overleving met osimertinib bij niet-kleincellig longcarcinoom

Gebaseerd op de uitkomsten van de ADAURA-studie, is osimertinib door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van volwassen patiënten in… Lees verder »

Verlengde overleving met axitinib bij gemetasteerde hoofd- en nekcarcinoom

Bij gemetastaseerde of recidiverende plaveiselcelcarcinoom aan het hoofd of de nek zijn er momenteel gelimiteerde behandelopties. In een onderzoek door… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

maart, 2021

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.