Aanbevolen

Tot op heden is er geen data beschikbaar over de waarde van adjuvante systemische chemotherapie na resectie van geïsoleerde synchrone… Lees verder »

Platina-gebaseerde chemotherapie is de ‘standard-of-care’ eerstelijnsbehandeling voor gevorderde urotheelcarcinoom. Het effect hiervan op progressievrije overleving en algehele overleving kan echter… Lees verder »

Actueel

Veel geneesmiddelen die in klinische trials worden opgenomen slagen niet. De reden hiervan is dat er vaak onvoldoende bekend is… Lees verder »

Een nieuw ontworpen, handzaam apparaat maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze een kankerbiomarker te meten. Dit opent deuren voor… Lees verder »

Congresdossier

Ipilimumab is goedgekeurd voor hoogrisico gereseceerd stadium IIIA-C melanoom, gebaseerd op de significante betere recidiefvrije overleving (‘recurrence-free survival’, RFS) en… Lees verder »

De resultaten van de fase III CROWN-studie, die onlangs werden gepresenteerd tijdens ESMO 2020, tonen aan dat de derde degeneratie… Lees verder »

Farma Nieuws

Verlengde overleving met axitinib bij gemetasteerde hoofd- en nekcarcinoom

Bij gemetastaseerde of recidiverende plaveiselcelcarcinoom aan het hoofd of de nek zijn er momenteel gelimiteerde behandelopties. In een onderzoek door… Lees verder »

Durvalumab + chemotherapie in EU goedgekeurd als eerstelijnsbehandeling bij vergevorderde longkanker

Het monoklonale antilichaam durvalumab is in de Europese Unie goedgekeurd als eerstelijnsbehandeling bij volwassenen met vergevorderde kleincellige longkanker (‘extensive-stage small… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

november

Geen evenementen

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.