Aanbevolen door de hoofdredactie

Gemetastaseerd niet-kleincellig longcarcinoom (‘non-small-cell lung cancer’, NSCLC) staat bekend om een snelle ziekteprogressie. De overleving van deze patiënten was historisch… Lees verder »

  EDITOR’S PICK VAN PROF. REMCO DE BREE, HOOFD-HALS ONCOLOGISCH CHIRURG, UMC UTRECHT      LANGDURIG VOORDEEL MET NIVOLUMAB BIJ… Lees verder »

Actueel

Ongeveer 6% van de Nederlandse bevolking heeft astma.1 Astma wordt gekenmerkt door chronische ontsteking, reversibele luchtwegobstructie en verhoogde bronchiale reactiviteit…. Lees verder »

Neoadjuvante radiotherapie heeft zijn effectiviteit bewezen voor locoregionale controle van endeldarmkanker, maar gaat niet gepaard met een verbeterde langetermijnoverleving. Bovendien… Lees verder »

Congresdossier

Na decennia van controverse rond de rol van postoperatieve radiotherapie (PORT) bij compleet gereseceerd niet-kleincellig longcarcinoom (‘non-small cell lung cancer’,… Lees verder »

Ipilimumab is goedgekeurd voor hoogrisico gereseceerd stadium IIIA-C melanoom, gebaseerd op de significante betere recidiefvrije overleving (‘recurrence-free survival’, RFS) en… Lees verder »

Nieuws uit farma

Verdubbelde ziektevrije overleving met osimertinib bij niet-kleincellig longcarcinoom

Gebaseerd op de uitkomsten van de ADAURA-studie, is osimertinib door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van volwassen patiënten in… Lees verder »

Verlengde overleving met axitinib bij gemetasteerde hoofd- en nekcarcinoom

Bij gemetastaseerde of recidiverende plaveiselcelcarcinoom aan het hoofd of de nek zijn er momenteel gelimiteerde behandelopties. In een onderzoek door… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

juni

za26jun09:0015:0024th Post-ASCO Meeting for Belgium and Luxembourg

wo30jun(jun 30)09:00za03jul(jul 3)16:00Moved OnlineECHNO-ICHNO 2021 Congress

wo30jun(jun 30)09:00za03jul(jul 3)16:00Moved OnlineESMO World Congress on Gastrointestinal Cancer

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.