Aanbevolen door de hoofdredactie

De infiltratie van immuuncellen, zoals tumor-infiltrerende neutrofielen (TIN’s) die de tumormicro-omgeving infiltreren, activeert en reguleert de tumorimmuniteit. Deze infiltrerende immuuncellen… Lees verder »

Onderzoekers van de Washington State University (WSU) hebben in samenwerking met de United States Department of Energy’s Pacific Northwest National… Lees verder »

Actueel

Neoadjuvante radiotherapie heeft zijn effectiviteit bewezen voor locoregionale controle van endeldarmkanker, maar gaat niet gepaard met een verbeterde langetermijnoverleving. Bovendien… Lees verder »

Checkpointremmers zijn een veel toegepaste vorm van immuuntherapie, maar kunnen voor ernstige bijwerkingen zorgen, onder meer in de vorm van… Lees verder »

Congresdossier

Na decennia van controverse rond de rol van postoperatieve radiotherapie (PORT) bij compleet gereseceerd niet-kleincellig longcarcinoom (‘non-small cell lung cancer’,… Lees verder »

Ipilimumab is goedgekeurd voor hoogrisico gereseceerd stadium IIIA-C melanoom, gebaseerd op de significante betere recidiefvrije overleving (‘recurrence-free survival’, RFS) en… Lees verder »

Nieuws uit farma

Verdubbelde ziektevrije overleving met osimertinib bij niet-kleincellig longcarcinoom

Gebaseerd op de uitkomsten van de ADAURA-studie, is osimertinib door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van volwassen patiënten in… Lees verder »

Verlengde overleving met axitinib bij gemetasteerde hoofd- en nekcarcinoom

Bij gemetastaseerde of recidiverende plaveiselcelcarcinoom aan het hoofd of de nek zijn er momenteel gelimiteerde behandelopties. In een onderzoek door… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

april

di13apr(apr 13)09:00za17(apr 17)17:00Moved OnlineHematology/Oncology Pharmacy ConferenceLive Now

do15apr(apr 15)09:00za17(apr 17)15:00Moved Online17TH EADO CONGRESSLive Now

do15apr(apr 15)09:00za17(apr 17)16:00Moved Online10th World Congress of Melanoma and 17th EADO CongressLive Now

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.