Aanbevolen door de hoofdredactie

Werkzaamheid platinumgebaseerde therapie bij gevorderde prostaatkanker met en zonder DNA-reparatiegenaberraties

Dr. Sabine Schmid analyseerde samen met haar collega’s van het Princess Margaret Cancer Centre in Toronto (Canada) de gegevens van… Lees verder »

Een kleine primaire tumor duidt niet altijd op een betere prognose. Uit een nieuwe studie gepubliceerd in The Oncologist blijkt… Lees verder »

Actueel

Er zijn op dit moment beperkte mogelijkheden om het risico op chemotherapie-toxiciteit bij oudere volwassenen met borstkanker in een vroeg… Lees verder »

melanoom

De 4-jaars update van de COLUMBUS-studie toont een langdurig aanhoudend voordeel aan in uitkomst voor zowel de mediane totale overleving… Lees verder »

Congresdossier

Na decennia van controverse rond de rol van postoperatieve radiotherapie (PORT) bij compleet gereseceerd niet-kleincellig longcarcinoom (‘non-small cell lung cancer’,… Lees verder »

Ipilimumab is goedgekeurd voor hoogrisico gereseceerd stadium IIIA-C melanoom, gebaseerd op de significante betere recidiefvrije overleving (‘recurrence-free survival’, RFS) en… Lees verder »

Nieuws uit farma

Verdubbelde ziektevrije overleving met osimertinib bij niet-kleincellig longcarcinoom

Gebaseerd op de uitkomsten van de ADAURA-studie, is osimertinib door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van volwassen patiënten in… Lees verder »

Verlengde overleving met axitinib bij gemetasteerde hoofd- en nekcarcinoom

Bij gemetastaseerde of recidiverende plaveiselcelcarcinoom aan het hoofd of de nek zijn er momenteel gelimiteerde behandelopties. In een onderzoek door… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

januari

vr29jan(jan 29)09:00zo31(jan 31)15:30Moved OnlineEAU Oncologische Urologie Meeting

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.