Aanbevolen door de hoofdredactie

DUOS (Dutch Uro-Oncology Studygroup) reikt elk jaar een aantal grants uit voor studieprotocollen of voor beperkt translationeel onderzoek. Ook in… Lees verder »

BCG-vaccinatie verlaagd kans op longkanker

Het BCG-vaccin is het enige goedgekeurde vaccin voor tuberculose en wordt wereldwijd toegediend, voornamelijk bij kinderen. Eerdere studies in Porto… Lees verder »

Actueel

Omvangrijk tumor-genoomanalyse

Deze maand zijn in Nature de resultaten van een grootschalige genoom-analyse gepubliceerd. Deze analyse werd uitgevoerd op 2.658 genomen van… Lees verder »

De smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook in de medische zorg rukt… Lees verder »

Congresdossier

De fase III CheckMate 067-studie toonde eerder al een significante verlenging van de totale overleving (OS) en de progressievrije overleving… Lees verder »

Presentatie door: Suresh Ramalingam, MD, PhD, Emory University, Winship Cancer Institute, Atlanta, GA, Verenigde Staten. Gehouden tijdens ESMO 2019 in… Lees verder »

Nieuws uit farma

Momenteel is apalutamide, een oraal toegediende selectieve remmer van de androgeenreceptor, geregistreerd voor de toepassing bij volwassen mannen met niet-gemetastaseerd… Lees verder »

Het borstkankermedicijn Herceptin® (trastuzumab) heeft er weer een goedkopere concurrent bij. In de Verenigde Staten heeft de Food and Drug… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

februari

27feb(feb 27)12:0029(feb 29)12:00Multidisciplinary Head and Neck Cancers Symposium 2020Westin Kierland Resort and Spa, 6902 E Greenway Pkwy, Scottsdale, AZ 85254,

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.